Ruim 8.000 abonnees voor elektrische Villo

oorstelling van eVillo, de elektrische deelfiets van JC Decaux, op 29 november 2019 oorstelling van eVillo, de elektrische deelfiets van JC Decaux, op 29 november 2019
© PhotoNews
| Voorstelling van eVillo, de elektrische deelfiets van JC Decaux, op 29 november 2019.
© PhotoNews
| Voorstelling van eVillo, de elektrische deelfiets van JC Decaux, op 29 november 2019.

Ruim 8.000 mensen hebben een abonnement op de elektrische variant van de Villo-deelfietsen genomen. Sinds een jaar rijden er 1.800 elektrische Villo's rond.

Sinds een jaar bestaan naast de 3.200 reguliere Villo-fietsen ook 1.800 elektrische varianten. Om gebruik te kunnen maken van het netwerk van elektrische deelfietsen met vaste standplaats, moeten gebruikers zelf de verwijderbare batterij van de fietsen meenemen en thuis opladen. Wanneer zij een elektrische fiets ontlenen, moeten zij de batterij zelf in het voertuig steken.

Het nieuwe aanbod van Villo blijkt een succes, getuige de 8.737 abonnees. Minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) vertelde in de commissie Mobiliteit ook aan Leila Agic (PS) dat er voor de gewone als de elektrische variant in totaal 32.388 Villo-abonnees zijn.

Eerder moest de actie waarbij mensen gratis een halfjaarabonnement konden krijgen vroegtijdig worden stopgezet omdat de batterijen zo goed als op waren. Van den Brandt verzekerde gisteren dat de aangevraagde batterijen momenteel binnen de twee weken geleverd kunnen worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?