Start van de heraanleg van de bushaltes in de Bonaventurestraat in Jette

© Google Street View
| Bonaventurestraat Jette

Maandag zijn de werken voor de herinrichting van de bushaltes op het kruispunt van de straten Bonaventure, Reniers en de Abdij van Dieleghem gestart. Deze werkzaamheden maken deel uit van het Masterplan Bus van de MIVB in samenwerking met de gemeente Jette.

De vier haltes van de halte "Bonaventure" worden momenteel bediend door de MIVB-bussen 13, 14, 83 en ook door lijn 245 van De Lijn. Zowel de MIVB als de gemeente Jette willen dit overstappunt toegankelijker maken voor reizigers en bewoners.

De bussen van de MIVB en die van De Lijn zullen vanaf nu aan dezelfde halteplaatsen stoppen. Bovendien zullen de halteplaatsen “Bonaventure” worden heraangelegd en aangepast aan de algemene toegankelijkheidsnormen, ook voor personen met beperkte mobiliteit (verhoging van de perrons, installatie van platformen, veiligheidslijn in een contrasterende kleur, podotactiele tegels, …). Dat laat de gemeente Jette weten in een persbericht.

'Veilig knooppunt'

"Er worden bushokjes geplaatst om de reizigers en buurtbewoners meer comfort te bieden. Ook de trottoirs worden aangepakt: ze worden verbreed ter hoogte van de haltes."

Nathalie De Swaef, Schepen voor Stedelijke Mobiliteit, reageert: "Het nieuwe ontwerp heeft als doel het comfort van de passagiers en de verkeersveiligheid te verbeteren: de bredere voetpaden bij de haltes en de bushokjes verbeteren het comfort van de passagiers en verminderen de overlast voor de omwonenden. De bouw van een verhoogd platform op het kruispunt - op verzoek van de gemeente - beantwoordt aan de wens van de bewoners om een betere zichtbaarheid en veiligheid bij de oversteekplaatsen te garanderen.”

Sinds 1 januari 2021 is de maximumsnelheid in Brussel 30 km/u. "Om de snelheid van het verkeer af te remmen en het voetgangersverkeer veiliger te maken, wordt het kruispunt Bonaventure - Reniers - Abdij van Dieleghem eveneens uitgerust met een verhoogd platform. De fundering van de weg en het asfalt zullen op dit punt worden vernieuwd."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?