Straatartiest gezocht voor inrit van metrostation Simonis

© Saskia Vanderstichele

Brussel Mobiliteit en MIVB zijn op zoek naar straatkunst om het metrostation Simonis in Koekelberg op te fleuren met graffiti of muurschilderingen.

Straatkunst is hot in Brussel, dat hebben de MIVB en het Gewest ook begrepen. Daarom willen ze straatartiesten de kans geven om hun werk te vereeuwigen in de stad. Dat gebeurde eerder al. Denk maar aan de graffitikunst op de muren van tramhalte De Wand in Laken.

Het zijn de tunnelmondingen aan de Jetselaan en de Vrijheidslaan van het station Simonis die verfraaid moeten worden. Het gaat om de hellingen die de tram toelaten om het ondergrondse metrostation binnen te rijden. Tot 3 maart 2020 kunnen artiesten, die individueel of collectief bezig zijn met muurschilderingen, een project indienen. Het kunstproject zal in de lente van 2020 uitgevoerd worden

Deze herfst werd ook al metrostation Lemonnier opgesmukt met een streetart-project aan de toegangshellingen. Net als bij dit project willen Brussel Mobiliteit en de MIVB ook voor het kunstwerk aan Simonis de voorkeuren van de omwonenden en van de gebruikers van het openbaar vervoer bij het project integreren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?