Taxibus voor gehandicapten rijdt nu ook op zon- en feestdagen

© PhotoNews

De raad van bestuur van de MIVB heeft op vraag van minister van Mobiliteit Smet (SP.A) beslist dat Taxibus, een vervoersdienst op bestelling op maat voor mensen met een handicap, ook op zon- en feestdagen beschikbaar is. De afgelopen jaren steeg de vraag en werden de investeringen opgetrokken met 50 procent, aldus Smet.

"Mobiliteit is een basisrecht. We nemen dat nog te snel aan als evidentie", zegt minister Smet. "Taxibus garandeert die mobiliteit ook voor mensen met een handicap. De dienst was tot voor kort enkel tijdens de week en op zaterdag beschikbaar, maar door een bijkomende investering zal hij nu ook op zon- en feestdagen operationeel zijn, wat het sociaal leven van de betrokkenen enkel ten goede zal komen."

Voor de CEO van de MIVB, Brieuc de Meeûs, is de uitbreiding van de dienstverlening van Taxibus naar zondag een logisch gevolg van de inspanningen die de MIVB al levert voor de toegankelijkheid van haar net.

"Zo worden alle trams van het type 4000 weldra uitgerust met mobiele oprijplaten om de lacunes op bepaalde tramlijnen tussen het voertuig en het perron te overbruggen. We werken daarvoor ook al met rubberen opzetstukken aan de perronranden, zoals op tramlijn 9. De installatie van liften in de metrostations door Brussel Mobiliteit wordt verdergezet om autonoom vervoer van personen met een beperking te bevoorrechten," aldus de MIVB-topman.

"Het is duidelijk dat ook in het nieuwe beheerscontract de verdere toegankelijkheid van het MIVB-net een belangrijke plaats zal innemen," besluit hij.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?