Tickets Brupass en Brupass XL nu ook digitaal beschikbaar

20231116_MIVB digitale tickets
© MIVB
© MIVB

Brupass- en Brupass XL-tickets zijn voortaan te koop in de apps van de MIVB, NMBS en TEC, en vanaf begin 2024 ook bij De Lijn. Dat meldt de MIVB in een persbericht.

Het digitale Brupass- en Brupass XL-ticket voor 1 en 10 ritten valideer je rechtstreeks vanuit de app van de vervoersmaatschappij. Het is het eerste digitale ticket waarmee de reiziger terechtkan op de vier openbaar vervoernetten in Brussel en de rand. Voor de MIVB gaat het om een bijkomende nieuwigheid, aangezien dit ook haar eerste digitale ticket is.

"De Brupass is het best verkochte vervoerbewijs van de MIVB. Makkelijke, snelle en efficiënte betaaloplossingen zijn ook een belangrijke dienst voor reizigers", benadrukt CEO van de MIVB Brieuc de Meeûs.

"De NMBS-app is voor de treinreiziger een belangrijk kanaal om hun tickets te kopen", vult de CEO van de NMBS Sophie Dutordoir aan. "Dat nu ook de Brupass (XL) zo kan worden aangekocht, maakt het voor de reizigers nog eenvoudiger om met één ticket het openbaar vervoer in en rond Brussel te combineren. Iets waar de trein met ruim 50 stations en bijna 1.400 treinen per dag een zeer grote rol in speelt."

QR-code

Je hebt geen MOBIB-kaart nodig, je moet alleen een account te openen in de app van NMBS, MIVB, De Lijn of TEC. Wie de app al heeft, moet eerst de nieuwe versie downloaden.

Het ticket wordt opgeslagen in een portefeuille in de app. Dat moet je activeren wanneer je het wil gebruiken, en dat vóór je in de trein, tram, bus of metro stapt. Vervolgens krijg je een QR-code, die je moet tonen in geval van een controle. Bij de MIVB kan de QR-code ook worden gebruikt om de toegangspoortjes te openen. Het digitale ticket hoeft niet gescand te worden wanneer de reiziger op een tram of bus stapt.

Na activering blijft het digitale ticket 60 minuten geldig, net zoals een klassiek vervoerbewijs, zonder beperking op het aantal overstappen, en dit voor het volledige net van de vier openbaarvervoersmaatschappijen (MIVB, De Lijn, NMBS, TEC) in het Brusselse gewest (Brupass) en de Brusselse rand (Brupass XL).

Nieuwe valideringstoestellen in de metro

De Brupass en Brupass XL zijn de eerste tickets die de MIVB aanbiedt via de app. In elk metrostation in Brussel staat nu minstens één poortje met een nieuwe lezer, die de QR-codes van de app kan scannen.

Bij controles moet de reiziger enkel de code in de app tonen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?