Tier lanceert opnieuw elektrische deelsteps in Brussel

KVDP
© BRUZZ
15/02/2022

Vanaf deze dinsdag kan je in Brussel opnieuw deelsteps van Tier gebruiken. Het Duitse bedrijf heeft een honderdtal elektrische steps geactiveerd en wil de vloot op termijn uitbreiden naar 2.000 steps.

De Duitse speler Tier Mobility kwam in 2019 al aan in Brussel. Het bedrijf had toen vijftig deelsteps ingezet, maar trok enkele maanden later weer weg. Vanaf vandaag is het opnieuw mogelijk om een deelstep van Tier te gebruiken in Brussel. “De TIER-steps zijn de veiligste op de markt en echt niet meer te vergelijken met de exemplaren die je in het begin van de deelmobiliteitseconomie zag opduiken,” zegt Jesper Vis, algemeen directeur voor de Benelux.

“Bovenop hun algemene hoge kwaliteitsniveau beschikken ze over een dubbele rem en extra zichtbare lichtsignalisatie voor- en achteraan, en hebben ze dankzij hun grote voorwiel – het grootste in de sector – een verhoogde rijstabiliteit", aldus Vis. "We hebben ook contact opgenomen met alle Brusselse gemeentes – want we zijn een van de weinige spelers die op termijn in alle negentien gemeentes van het gewest aanwezig zullen zijn – om zoveel mogelijk tegemoet te komen aan hun noden en uitdagingen op het vlak van deelmobiliteit.”

Voorlopig heeft het bedrijf een honderdtal steps in gebruik genomen in Brussel, maar op termijn wil Tier de vloot uitbreiden naar 2.000 e-steps. Wereldwijd heeft Tier 135.000 elektrische voertuigen in gebruik in 175 verschillende steden. Een Tier-step gebruiken kost negentien cent per minuut, plus één euro voor de ontgrendeling van de step. Tier biedt ook dagpassen en abonnementsformules aan.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni