De hoofdingang van het UZ Brussel in Jette

| De hoofdingang van het UZ Brussel in Jette (archiefbeeld)

Toegangsweg UZ Brussel maakt niet langer deel uit van LEZ

EDB
© BRUZZ
11/05/2022

De toegangsweg naar het UZ Brussel via de Dikke-Beuklaan valt niet langer onder de Brusselse lage-emissiezone. Dat laat het ziekenhuis zelf weten via zijn website. De maatregel trad in werking vanaf 1 april 2022. De wijziging heeft te maken met een nieuwe P+R-parking die wordt aangelegd.

P+R-parkings hebben als doel automobilisten aan de rand van de stad te laten parkeren zodat ze van daar verder kunnen reizen met het openbaar vervoer. De toegangsweg naar een P+R valt steeds buiten de lage-emissiezone (LEZ).

"We zijn onze eigen parking aan het verbouwen en een deel van die parking wordt inderdaad voorbehouden voor de 'park and ride' (P+R)," bevestigt Karolien De Prez, woordvoerster van het UZ Brussel. Daardoor zal de toegangsweg naar de parking niet langer deel uitmaken van de LEZ.

Niet keren

De parking zal toegankelijk zijn via de Dikke-Beuklaan en de rotonde op de Laarbeeklaan in de richting van de Dikke-Beuklaan. De nieuwe P+R zal 50 plaatsen tellen en zal dus geïntegreerd worden in de nieuwe bezoekersparking die vanaf september 2022 beschikbaar is.

Voor het UZ Brussel biedt het uitsluiten van de toegangsweg uit de LEZ een oplossing voor een probleem dat het ziekenhuis eerder aankaartte. In 2020 reageerde het UZ Brussel immers ontevreden op de inclusie van de toegangswegen in de LEZ. De patiënten die naar de parking van het UZ Brussel wilden rijden, moesten daarvoor aan het kruispunt met de Romeinse Steenweg de Dikke Beuklaan oprijden.

Daar ontstond een probleem: op de Dikke Beuklaan staat het bord dat de LEZ aankondigt, maar bestuurders die de LEZ niet wilden betreden, kregen tussen die twee punten geen kans om hun wagen om te keren. Dat probleem is voortaan van de baan.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni