Topman MIVB wil concurrentie aangaan met NMBS

© PhotoNews
| CEO van de MIVB Brieuc de Meeûs haalde de mosterd voor dit idee bij Ecolo dat, met de uitbreiding van de Brusselse metro in het achterhoofd, pleit voor een apart treinaanbod.

De topman van de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB, Brieuc de Meeûs, overweegt om ook op het spoor actief te worden. Dat bericht De Tijd vandaag.

"Als in 2023 de Europese spoormarkt opengaat, komen er rijpaden in de aanbieding in het Brussels Gewest. Waarom zou de MIVB dan ook geen diensten op het spoor aanbieden? Ons doel is mensen te vervoeren, op welke manier is van geen tel."

Reactie op voorstel van Ecolo

CEO van de MIVB Brieuc de Meeûs wil laten bestuderen of een treinaanbod met voldoende frequentie mogelijk is en hoeveel de aankoop van nieuwe treinstellen kost. Hij zegt wel dat nog niet duidelijk is of het mogelijk is, en dat het nog niet bestudeerd is.

De MIVB-topman reageert op een scenario dat door de Franstalige groenen is gelanceerd. Ecolo ziet in een apart Brussels treinaanbod een alternatief voor de uitbreiding van de Brusselse metro.

Er brak de voorbije weken een slaande ruzie los tussen de Brusselse minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) en Ecolo, met steun van de zusterpartij Groen, over de geplande metrolijn 3 van Bordet naar Albert. Volgens de groenen kost die toekomstige metrolijn te veel en komen andere investeringen in het gedrang, ze vrezen ook dat de werken een te grote impact zullen hebben op handelaars en bewoners.

Brussels lijsttrekker Elke Van den Brandt stelde de groene communicatie over de metro eerder deze week bij. "Groen is wel voor de metro," klonk het toen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?