Tot 1.500 inbreuken per dag op autoluwe Elsensesteenweg

© Saskia Vanderstichele

Zes maanden na de opening van de autoluwe Elsensesteenweg is het voor veel chauffeurs nog altijd niet duidelijk dat ze er niet mogen rijden. Op sommige dagen zijn er zelfs 1.500 inbreuken per dag ‘We hadden nooit gedacht dat het er zoveel zouden zijn,’ klinkt het bij de gemeente.

In het tweede weekend van juli werd de vernieuwde Elsensesteenweg geopend. Het zou een autoluwe voetgangerszone worden, waarin enkel taxi's, bussen, leveranciers voor de winkels en omwonenden welkom waren.

In oktober startte de gemeente, na een preventiecampagne en waarschuwingen, met het uitschrijven van pv’s. Toen waren dat er zo’n 500 per dag. De situatie is intussen niet meer verbeterd. Dat schrijft La Capitale.

“We hebben soms wel 1.500 inbreuken per dag. Vooral in de ochtend, op het einde van de dag en in de weekends zien we chauffeurs die toch de Elsensesteenweg inrijden. We hadden nooit gedacht dat we zoveel dossiers zouden hebben,’ zegt Elsens ambtenaar Bertrand de Buisseret, die boetes uitschrijft op basis van camerabeelden.

Voertuigen die wel toestemming hebben om de straat in te rijden, zoals de bussen van de MIVB, moeten zich houden aan de limiet van 20 kilometer per uur. Om dat beter te controleren, installeert de gemeente in de loop van het jaar een snelheidsrader.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?