Tramlijnen 62 en 93 jaar lang beperkt tot Bockstael

© Michel Reps
| (archiefbeeld)

Deze zomer zullen drie grote werven een invloed hebben op de dienstverlening van de MIVB. De werken aan de Brugmannlaan gingen al van start. De werken aan de Jules Lahayestraat en het Sint-Lambertusplein worden maandag opgestart. Daardoor rijdt tram 62 een jaar lang alleen tussen de haltes Eurocontrol en Bockstael. Tram 93 wordt even lang beperkt tot het traject Bockstael en het Brugmannziekenhuis.

Omdat er tijdens de zomer minder reizigers gestoord kunnen worden, en het weer doorgaans beter is, plant de MIVB ook deze zomer een aantal grote werken.

Door de vernieuwing van de Jules Lahayestraat in Jette worden tram 62 en 93 beperkt tot Bockstael, rijdt er een T-bus tussen de haltes Bockstael en Brugmann-ziekenhuis, en wordt het gedeelte tussen Brugmann-ziekenhuis en Stadion enkel bediend door tram 51.

Tijdens de werken worden de riolering en ondergrondse installaties vernieuwd, worden de tramsporen in een nieuw jasje gestopt en worden de voetpaden, zebrapaden en ontmoetingszones heraangelegd. De werken starten op maandag 8 juli. Het einde is voorzien in juni 2020.

brugmann mivb zomerwerf
© MIVB
| De omleidingen als gevolg van de werken in de Brugmannlaan

De werken aan de Brugmannlaan werden alvast gestart. Door werkzaamheden van Vivaqua en spoorwerkzaamheden in de Brugmannlaan worden tram 4 en 92 onderbroken van zaterdag 29 juni tot en met zondag 1 september.

Tram 4 wordt na de halte Globe omgeleid naar de halte Marlow. Een T-bus vervangt tram 4 en 92 tussen de haltes Marlow en Vanderkindere, meldt de MIVB. Na de halte Marlow rijdt tram 4 komende van Stalle (P) verder op lijn 92 richting Fort-Jaco, en vice versa. (lees verder onder de foto)

Sint-Lambertusplein

Door spoorvernieuwingswerkzaamheden aan het Sint-Lambertusplein ter hoogte van de halte Eeuwfeest, worden tram 7 en tram 19 onderbroken van maandag 8 juli tot en met zondag 18 augustus 2019.

Tram 7 wordt na de halte De Wand omgeleid naar de halte Esplanade van tram 3. De haltes Eeuwfeest en Heizel worden niet bediend. Tram 19 wordt vervangen door een T-bus tussen de haltes Guillaume De Greef en De Wand. Na de halte Guillaume De Greef rijden de trams verder tot de halte Stadion van tram 51.

mivb zomerwerf sint-lambertusplein
© MIVB
| De omleidingen als gevolg van de werken aan het Sint-Lambertusplein

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?