Trams 8 en 25 onderbroken door heraanleg Marie-Joséplein

© Google Maps
| Het Marie-Joséplein, centraal in beeld, wordt heraangelegd

Tramlijnen 8 en 25 worden onderbroken tussen de haltes Buyl en Boondaal Station. Dat komt door de heraanleg van de Waaglaan en het Marie-Joséplein. De tramsporen worden vervangen en de groene zones groter gemaakt. De onderbreking van de lijnen duurt tot 20 december. Tijdens die periode rijden er vervangbussen.

De tramsporen op de Waaglaan zijn verouderd, net als de stoepen. Dat maakt een heraanleg nodig. Ook het comfort van tramgebruikers en voetgangers wordt verbeterd. Vandaag ontbreekt er in zuidelijke richting immers een tramperron langs de straat. Wie op de tram wil stappen moet nu nog door een rij geparkeerde auto's waden en vervolgens de rijweg opstappen. In de plaats komt een volwaardige tramhalte.

Samen met de noodzakelijke werken aan de traminfrastructuur wordt ook het Marie-Joséplein aangepakt. Dat is vandaag een perkje met groen dat omzoomd wordt door auto-infrastructuur en een keerlus voor de trams. De keerlus wordt niet meer gebruikt en wordt daarom geschrapt. Daardoor wordt het plein groter.

Ook auto's krijgen minder plaats. De kruispunten die nu nog ruime bochten hebben zullen voetgangersvriendelijker aangelegd worden. Ter hoogte van de kruispunten versmalt de weg in de toekomst, zodat parkeren in de bochten niet mogelijk is. Dat moet de veiligheid van de weggebruikers ten goede komen. Bij de heraanleg wordt ook een overbodig stukje van de Ter Kamerenboslaan geschrapt om plaats te maken voor een tweede pleintje.

Vervangbus 8/25

De werken op de Waaglaan zijn in augustus al begonnen, maar komen nu in een nieuwe fase die meer impact zal hebben op het verkeer. Vanaf 7 oktober wordt de weg volledig afgesloten voor alle trams en ander verkeer. Dat duurt tot 20 december als de werken verlopen zoals gepland. Daarna gaan de werken verder, het tramverkeer kan dat wel opnieuw door.

Er rijdt een vervangbus voor trams 8 en 25, tussen de haltes Ter Kameren-Ster en Hippodroom van Bosvoorde.

mivb omleiding tram 8 25 waaglaan
© MIVB
| De route van de vervangbussen

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?