Tunnels weer open na ventilatieproblemen en betoging

De Belliardstraat, gezien vanaf de kant van het Jean Reyplein met het Jacques Delorsgebouw links De Belliardstraat, gezien vanaf de kant van het Jean Reyplein met het Jacques Delorsgebouw links
© Peter Dhondt/BRUZZ
| De Belliardstraat, gezien vanaf de kant van het Jean Reyplein met het Jacques Delorsgebouw links.
© Peter Dhondt/BRUZZ
| De Belliardstraat, gezien vanaf de kant van het Jean Reyplein met het Jacques Delorsgebouw links.
Updated: 27-01-2023 - 11:52

De Jubelparktunnel, de Belliardtunnel en de Wettunnel waren deze ochtend gesloten vanwege ventilatieproblemen en de manifestatie van de hulpdiensten. Intussen zijn ze weer allemaal open, meldt Steven Fierens, woordvoerder van Brussel Mobiliteit. Ook metrostations Park en Kunst-Wet waren even dicht.

De liberale vakvond VSOA organiseert vandaag een actie in Brussel om de problemen van de hulpdiensten en een algemeen gebrek aan financiering aan te kaarten. Die is rond 9 uur gestart en veroorzaakt hier en daar wat hinder voor het Brusselse verkeer. De metrostations Park en Kunst-Wet waren even gesloten.

Anderzijds werden de tunnels gesloten vanwege een ventilatieprobleem tussen 6.50 en 8.25 uur. De verkeerslichten werden daarop aangepast om het verkeer vlot om te leiden. Daarna werden vanwege de betoging de tunnels ook even op politiebevel gesloten, maar die zijn sinds 11.15 uur weer allemaal geopend.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?