Twee parkings Zoniënwoud definitief gesloten

© Leefmilieu Brussel
| De parkings aan de Berckmansweg in Ukkel en de Tweebergenweg in Watermaal-Bosvoorde zijn definitief gesloten.

De parkings aan de Berckmansweg in Ukkel en de Tweebergenweg in Watermaal-Bosvoorde zijn definitief gesloten. Bezoekers aan het Zoniënwoud zullen elders moeten parkeren.

De sluiting van de twee parkings in het bos was al een eerste keer voorzien in november 2008 en werd opnieuw bevestigd in 2019. Dat stelt Leefmilieu Brussel tegenover La Capitale. "De intensiteit van het aantal bezoeken aan het bos heeft consequenties voor de flora en fauna," verantwoordt Leefmilieu Brussel de sluiting van de twee bosparkings. "Vanaf een bepaalde drempel worden dieren zodanig gestoord dat hun voorplanting eronder lijdt of zelfs verhinderd wordt."

In de plaats zouden bezoekers van het bos beter verder aan de rand van het bos parkeren. In Brussel worden daarvoor de parkings op de 'onthaalpunten' bij de Hippodroom van Bosvoorde en het Rood Klooster in Oudergem aangewezen. Die parkings werden onlangs uitgerust met plaatsen om fietsen te stallen. In Sint-Genesius-Rode wordt bovendien gewerkt aan een nieuwe parking met plaats voor 86 plaatsen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?