Ukkel gaat door met premie voor aankoop elektrische fiets

© PhotoNews

De gemeente Ukkel zal blijven premies uitbetalen voor mensen die een elektrische fiets, een elektrische aanpassingskit voor gewone fietsen of een elektrische bakfiets aankopen. Dat heeft de gemeenteraad beslist. De premie werd in 2014 ingevoerd.

Dat schrijft de RTBF.

In de eerste jaren van de premie kende die nog weinig succes, gezien het lage budget dat voor de maatregel werd vrijgemaakt. Sindsdien is dat budget meer dan vertienvoudigd. In 2019 werden er reeds 301 premies uitbetaald voor een totaalbedrag van 75.250 euro.

De aanvraag moet ingediend worden voor 30 juni voor alle aankopen in de voorbije zeven maanden. Schepen van mobiliteit Thibaud Wyngaard (Ecolo) ziet in de premie een noodzakelijke ondersteuning voor de ruk naar zachte mobiliteit die we zien sinds de invoer van de corona-maatregelen: "De verwachting is dat deze premie in de huidige omstandigheden nog succesvoller zal zijn. We gaan ervan uit dat veel mensen de komende maanden zullen kiezen voor de fiets om zich te verplaatsen".

Ukkel is samen met Sint-Agatha-Berchem, Ganshoren, Jette en Sint-Pieters-Woluwe een van de weinige Brusselse gemeenten die een dergelijke premie uitreikt. Op het gewestelijke niveau kan je via de Brussel’air premie ook een bedrag voor een elektrische fiets krijgen, maar daarvoor moet je wel jouw auto wegdoen. Een soortgelijke premie kan je ook krijgen in Sint-Lambrechts-Woluwe.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?