Ventweg langs Lambermontlaan wordt fietsstraat

Lambermontlaan fietsstraat ventweg
© Google Maps
| Dit stukje straat dat langs de Lambermontlaan loopt, wordt omgedoopt tot fietsstraat.
© Google Maps
| Dit stukje straat dat langs de Lambermontlaan loopt, wordt omgedoopt tot fietsstraat.

Binnenkort zullen fietsers voorrang krijgen op de weg die naast de Lambermontlaan loopt. Dat heeft minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) bevestigd na een vraag van Brussels parlementslid Hannelore Goeman (SP.A).

Het idee stond in het verkeersveiligheidsplan van de gemeente Schaarbeek, en ook het Gewest schaart zich achter het plan. "We moeten enkel nog een paar opmerkingen van de gemeente bespreken met het Gewest," aldus Schaarbeeks burgemeester Bernard Clerfayt (Défi).

De fietsstraat zal zo'n 2,5 kilometer lang zijn en wordt in twee fases geïmplementeerd: eerst komt er een testfase, tussen de halte Demolder en het begin van de Louis Bertrandlaan. Later wordt ook het deel tussen de Bertrandlaan en Meiser aangepast.

Om het doorgaand verkeer te weren, krijgt de ventweg enkele knips. “Auto’s gebruiken de weg soms als het verkeer op de Lambermontlaan stilstaat, maar in de toekomst zal enkel het lokaal verkeer en de auto’s van de gemeentediensten daar mogen rijden,” aldus Schaarbeeks burgemeester Bernard Clerfayt (Défi).

Hannelore Goeman, zelf Schaarbekenaar, is tevreden met de beslissing. “Schaarbeek komt de laatste tijd niet bepaald positief in het nieuws qua verkeersveiligheid. Vaak zijn fietsers het slachtoffer. Dat is niet toevallig: er moet veel meer ruimte en aandacht komen voor fietsers in Schaarbeek. Een fietsstraat op de Lambertmontlaan zou een goed begin zijn,” klinkt het.

De fietsstraat zal zo'n 2,5 kilometer lang zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?