Tram 62 op het Da Vinci eindpunt van tramlijn 62
© Smiley.toerist, CC via Wikipedia | Tram 62 op het Da Vinci eindpunt van tramlijn 62.

Vergunning aangevraagd voor (deeltje) tramlijn naar luchthaven

ADD
© BRUZZ
16/10/2021

De luchthaventram zou vanaf 2027 operationeel moeten zijn. Het project liep vertraging op, maar het begin van de werken is nu gepland voor 2023. Een vergunning voor een eerste deel van de werken is alvast aangevraagd. Dat meldt L'Echo zaterdag.

Het akkoord tussen Vlaanderen en Brussel over de luchthaventram werd al in 2018 aangekondigd. Het plan is om de bestaande MIVB-tramlijn 62 vanaf Eurocontrol door te trekken tot aan Brussels Airport.

Een vergunning is alvast ingediend door De Werkvennootschap - een Vlaamse organisatie die grote en complexe mobiliteitsprojecten ondersteunt - om te beginnen werken op het deeltje tussen het NAVO-hoofdkwartier in Haren en de grenzen van het Brussels Gewest. Een lap grond van om en bij de vierhonderd meter is dat. De rest van traject ligt op Vlaams grondgebied.

Het plan is 2022 een aannemer te vinden en vanaf 2023 te kunnen beginnen met de werken, waarvoor 150 miljoen wordt uitgetrokken. In 2027 moet de luchthaventram de eerste reizigers kunnen vervoeren.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie