| Door de problemen met de tunnel staat het verkeer op de Ring muurvast.

Verkeerschaos door afgesloten Leopold II-tunnel

26/11/2018
Updated: 26/11/2018 18.24u

Door technische problemen was de Leopold II-tunnel een tijdlang afgesloten in beide richtingen. Intussen is de tunnel weer open in beide richtingen, al blijft richting Basiliek de inrit IJzer afgesloten.

De tunnel werd rond 16 uur volledig afgesloten. Volgens Inge Paemen van Brussel Mobiliteit is er een probleem met het beheerssysteem, dat de nodige uitrustingen aanstuurt. Daardoor kunnen de ventilatoren bijvoorbeeld niet worden bediend, en die zijn nodig mocht er bijvoorbeeld rook in de tunnel hangen. "Een technicus is onderweg", klinkt het nog.

Doordat al het verkeer bovengronds verloopt de avondspits bijzonder moeizaam. Je moet nu al rekenen op 60 minuten extra reistijd richting Basiliek. Ook op de zijwegen van de kleine ring staat alles stil (zie onderstaande kaart).

Intussen is de tunnel wel opnieuw open richting Zuid. "Ook richting Basiliek kan het verkeer opnieuw door, al blijft de inrit IJzer afgesloten. En dat is net de meest gebruikte inrit", aldus Paemen.

Verkeersellende

Renovatie Leopold II-tunnel

De renovatiewerken aan de verouderde Leopold II-tunnel zullen tot 2021 duren. Enkel 's nachts en tijdens de zomers wordt de tunnel volledig afgesloten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Mobiliteit , Renovatie Leopold II-tunnel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni