VGC wil kinderen beter leren fietsen

© Saskia Vanderstichele
| De fietslessen lopen zes weken lang en de deelnemende Nederlandstalige scholen in Brussel komen elke week een les volgen.

De Vlaamse Gemeenschapscommissie en de Stichting Vlaamse Schoolsport slaan de handen in elkaar om de Brusselse jeugd beter te leren fietsen. Via fietslessen op schooldagen en Start tot Bike-lessen buiten de schooluren willen ze 1.700 leerlingen van de derde kleuterklas en het eerste leerjaar behendiger maken op de fiets.

De fietslessen lopen zes weken lang en de deelnemende Nederlandstalige scholen in Brussel komen elke week een les volgen. Er zijn lessen voor de al iets gevorderde fietsers en voor de leerlingen die nog niet kunnen fietsen. Het einddoel is bij iedereen hetzelfde. Leren fietsen en zich op een veilige manier in het stadsverkeer verplaatsen.

"Fietsen is de snelste, goedkoopste en meest gezonde manier om je te verplaatsen in de stad," stelt Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) en bevoegd VGC-collegelid. "Slechts vijf procent van de Brusselaars is daar nu reeds van overtuigd. Er is dus nog een hele grote groep aan potentiƫle fietsers die we kunnen overtuigen. Dat doen we door van jongs af aan te beginnen."

De ouders worden ook betrokken in de fietslessen, want zij mogen samen met hun kinderen van 4 tot 7 jaar deelnemen aan 'Start to Bike'-lessenreeksen. In vijf lessen leren de kinderen met een fietsmeester, en met mama of papa, zelfstandig fietsen. Deze lessen vinden vanaf 11 februari plaats in Anderlecht en vanaf 27 mei in Schaarbeek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?