Villo lanceert 1.800 elektrische fietsen in de stad

EC
© Belga - BRUZZ
29/11/2019

De eVillo, de elektrische variant op de stadsfietsen van Villo, is sinds vrijdag beschikbaar in Brussel. Verdeler JCDecaux plant meteen 1.800 elektrische hybride deelfietsen neer in de hoofdstad. Opvallend is dat de fietsen enkel gebruikt kunnen worden met een persoonlijke draagbare batterij.

De komst van de eVillo werd al verwacht in de zomer van 2019, maar de nieuwe technologie zorgde voor vertraging. Sinds vrijdag staan er 1.000 nieuwe eVillo's in de Brusselse straten en in de komende nacht komen daar nog eens 800 elektrische deelfietsen bij. Zo zullen er 1.800 eVillo's zijn op een totaal van 5.000 fietsen.

De nieuwe eVillo oogt strakker en moderner dan de oude versie, maar weegt nog evenveel. Het verschil zit hem in de batterij. Die moet door de gebruiker zelf vastgeklikt worden. En om een batterij te krijgen, is er een "elektrisch abonnement" van 4,15 euro per maand bovenop het vaste abonnement op Villo. De abonnee krijgt de draagbare en herlaadbare batterij dan persoonlijk toegestuurd.

Wie zijn batterij kwijtraakt en een nieuwe wil, moet 150 euro waarborg betalen. De batterij is compact, zodat die in een handtas meegenomen kan worden. De gebruiker kan hem via een USB-C-poort opladen in 2 uur en de batterij is zelfs bruikbaar als powerbank. Dankzij de batterij krijgt de hybride eVillo tot aan de grens van 25 km per uur extra elektrische kracht om de Brusselse heuvels te bedwingen. De autonomie wordt op 8 tot 10 kilometer geschat.

"Villo is een gekend systeem en overal in Brussel beschikbaar, dus is het is echt een welkom alternatief", zegt minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) aan BRUZZ. "Iedereen die al eens in Brussel op en af fietst, weet dat een elektrisch motortje welkom is om de hellingen aan te kunnen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , elektrische villo , Villo! , elektrische deelfietsen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni