Voetganger zwaargewond na aanrijding in Ter Kamerenbos

De plek waar het ongeval plaatsvond.
Updated: 26-06-2020 - 12:48

Een voetganger die op het zebrapad overstak in het Ter Kamerenbos, raakte donderdag zwaargewond bij een aanrijding door een auto. De man is ondertussen niet meer in levensgevaar.

De voetganger stak rond 15 uur over aan de Dianadreef, dichtbij de Floralaan, in het deel van het Ter Kamerenbos dat vandaag wel open is voor het autoverkeer. “Hij werd aangereden op het zebrapad,” legt de politiewoordvoerster van de zone Brussel-Elsene uit.

De hulpdiensten oordeelden in eerste instantie dat het slachtoffer in levensgevaar was. Later op de dag bleek dan dat het levensgevaar was geweken. Vandaag mailde het slachtoffer ons ook al. Hij stak over op een plek met verkeerslichten, die op rood stonden voor de automobilist, schrijft hij.

Meer details over het ongeval zijn nog niet bekend. Het parket onderzoekt de precieze omstandigheden van het ongeval. De bestuurder van de auto legde alvast een negatieve ademtest af. Een RTBF-journaliste die getuige was van het ongeval heeft het op Twitter over een snel rijdend voertuig die een jogger aanreed.

Het ongeval, net voor het begin van de avondspits, zorgde voor flink wat verkeershinder. De hele Dianalaan werd immers afgezet om vaststellingen te doen.

Heet hangijzer

Brussels gemeenteraadslid Geoffroy Coomans de Brachène (MR) wond zich op Twitter op over de “unilaterale sluiting” van de Dianadreef en de files die dat veroorzaakte in de omliggende wijken.

De voorbije weken en maanden was het al dan niet toelaten van autoverkeer in het Ter Kamerenbos de inzet van een hevige discussie. Het Brusselse stadsbestuur sloot het hele bos tijdens de coronacrisis eerst helemaal af voor het autoverkeer. De gemeente Ukkel was een hevige tegenstander van die maatregel. Uiteindelijk opende het noordelijke deel opnieuw.

Volgens Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) en haar partijgenoot en Brussels mobiliteitsschepen Bart Dhondt zal het bos na de zomervakantie 80 procent autovrij worden. Enkel de Dianadreef zou dan nog voor autoverkeer toegankelijk zijn. De gemeente Ukkel plaatst nog vraagtekens bij dat plan. Ook minister-president Rudi Vervoort (PS) maakte in een interview voorbehoud bij de sluiting van het bos voor autoverkeer.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?