Voorstanders circulatieplannen lanceren #WeLoveGoodMove

Wijziging verkeerssituatie in het stadscentrum (Vijfhoek) vanaf 16 augustus 2022. Het nieuwe circulatieplan voor de Vijfhoek maakt deel uit van het ruimere mobiliteitsplan Good Move. Op de foto: Vismarkt met zicht op het Sint-Katelijneplein Wijziging verkeerssituatie in het stadscentrum (Vijfhoek) vanaf 16 augustus 2022. Het nieuwe circulatieplan voor de Vijfhoek maakt deel uit van het ruimere mobiliteitsplan Good Move. Op de foto: Vismarkt met zicht op het Sint-Katelijneplein
© Belgaimage
| Het nieuwe circulatieplan voor de Vijfhoek maakt deel uit van het ruimere mobiliteitsplan Good Move.
© Belgaimage
| Het nieuwe circulatieplan voor de Vijfhoek maakt deel uit van het ruimere mobiliteitsplan Good Move.

Na het terugschroeven van circulatieplan Good Move in Kuregem en buurtprotest in andere wijken, duikt via sociale media een tegenbeweging op. Met de hashtag #WeLoveGoodMove drukken liefhebbers van de autoluwe wijken hun steun uit voor de mobiliteitsomslag in Brussel.

“Ik vind het Good Move-plan een essentiële stap om Brussel verder te veranderen in een stad van de 21ste eeuw. Het mag zelfs nog veel verder gaan!” Microbioloog Emmanuel André liet donderdagavond van zich horen via Twitter. Hij kreeg meteen bijval van andere Good Move-fans (en boegeroep van de tegenstanders). “Laten we de hashtag #WeLoveGoodMove trending maken,” schreef iemand.

De hashtag wil een tegenwicht bieden aan het soms luide protest tegen de nieuwe circulatieplannen in de Vijfhoek, Kuregem en Schaarbeek. Onder de noemer Good Move wil het Brussels Gewest de komende jaren dertig verkeersluwe wijken uitrollen.

In één van de eersten, Kuregem, is dat plan na enkele weken al teruggeschroefd. Er was aanhoudend protest en sabotage in de wijk. Ook in de Vijfhoek loopt het niet zonder protest: gisteren bleek nog dat meer dan 130 handelaars uit de Brusselse Vijfhoek ronduit ontevreden zijn met het plan. Een 90-tal van hen overweegt zelfs een verhuis naar Vlaanderen of Wallonië. In Jette circuleert een petitie tegen het circulatieplan in de Lecharlierwijk. Nog in Jette is een nieuwe verkeersfilter aan de Broustinlaan deze week vernield.

‘Minderheid’

De voorbije dagen zijn tientallen tweets met een ander geluid verstuurd: een autoluw centrum is net fijn, zeggen zij, en op z’n minst gaat Brussel de goede kant op. De luidste roepers, zo klinkt het, zijn in de minderheid.

Sommige Twitteraars zijn politiek gelieerd, heel wat anderen hebben geen politieke banden.

Dit artikel kwam tot stand dankzij een tip van een lezer. Nieuws melden kan via WhatsApp (0489 98 89 88) of via het formulier op onze website.

Good Move

Good Move is het mobiliteitsplan van de Brussels gewest dat stapsgewijs in verschillende gemeenten wordt ingevoerd. Het plan heeft zijn voor- en tegenstanders.
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?