Werken aan fietspad langs Ringtrambus-tracé gestart

Trambus
© Belga
| Vlaams minister van Mobiliteit (N-VA) zette vandaag de eerste spadesteek van het toekomstige fietspad langs het Ringtrambus-tracé.
© Belga
| Vlaams minister van Mobiliteit (N-VA) zette vandaag de eerste spadesteek van het toekomstige fietspad langs het Ringtrambus-tracé.

In het bijzijn van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) zijn de werken aan de Brusselse Ring vandaag officieel van start gegaan. Althans toch van het fietspad langs het Ringtrambus-tracé. Testen met de eerste trambus zijn voorzien in het voorjaar van 2019.

Tot eind juli liep er een publieke raadpleging die iedereen de mogelijkheid gaf om opmerkingen te formuleren over de geplande werken aan de Brusselse Ring. Dat kon in verschillende gemeentehuizen van gemeenten waarlangs de Ring loopt.

Die periode is nu voorbij en vandaag vandaag zijn de eerder aangekondigde werken officieel van start gegaan. Althans toch van het fietspad dat langs het Ringtrambus-tracé komt te liggen. In totaal moet er zo'n 60 kilometer nieuwe fietsinfrastructuur worden aangelegd.

VOKA tevreden

Daarvan wordt nu de eerste twee kilometer ingericht aan de Koning Albert I-laan in Vilvoorde. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) zette vandaag de symbolische eerste spadesteek. Hij deed dat tot grote tevredenheid van werkgeversorganisatie VOKA.

"We zijn tevreden dat er volop geïnvesteerd wordt in de alternatieven zoals de fiets en het openbaar vervoer, voor men de Ring zelf aanpakt”, zegt algemeen directeur Peter van Biesbroeck. "Die werken zijn nodig om de bedrijven in de regio, die nu kreunen onder de files en de onbereikbaarheid, opnieuw ademruimte te geven."

Uitbreiding Ring rond Brussel

De Ring zorgt al enkele jaren voor wrijvingen tussen Vlaanderen en Brussel. Is de verbreding van de Ring het juiste antwoord op het groeiende verkeersprobleem? De meningen zijn verdeeld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?