© Anderlecht/MIVB/Espaces Mobilités | Een simulatiebeeld van de toekomstige Wayezstraat.

Werken heraanleg Anderlechtse Wayezstraat van start

JP
© BRUZZ
04/10/2021

De werken voor de grondige heraanleg van de Wayezstraat en Sint-Guidocorso in Anderlecht zijn maandag van start gegaan. Allereerst zullen nutsbedrijven werken uitvoeren tot het komende voorjaar. Ondertussen zal het openbaar vervoer worden omgeleid.

Er zullen tijdens de eerste fase verschillende interventies plaatsvinden op verschillende tijdstippen. De nutswerken gaan om elektriciteit, telefoon, drinkwater en de verouderde riolering.

Tot eind augustus 2022 wordt tramlijn 81 onderbroken tussen de haltes Albert I en Marius Renard. Er zullen pendelbussen rijden tussen deze beide haltes, via de Bergensesteenweg. Deze zullen de tramroute opnieuw vervoegen vanaf het Meirplein. Dat blijft in principe zo tot oktober 2022.

Vanaf april volgend jaar start de tweede fase. Dan worden de sporen vernieuwd, wat gepaard gaat met een grondige vernieuwing van gevel tot gevel. Er zal dan een voetpad komen en meer groen. "De auto kan er nog wel door, maar er komt veel meer aandacht voor de zwakke weggebruiker," waarschuwt MIVB-woordvoerster An Van hamme.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Mobiliteit, MIVB, wayestraat

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie