AB tweede best verkopende club ter wereld

© Kmeron
|

De Ancienne Belgique is de tweede best verkopende club ter wereld. Dat berekende het sectorblad Pollstar. Met ruim 218.000 bezoekers per jaar moet het alleen The House of Blues in Boston voor laten gaan. Vorst Nationaal staat 59ste in de lijst met best verkopende evenementenhallen.

In de top 30 van best verkopende clubs, prijken 27 Amerikaanse clubs, één Canadese, één Australische en een Belgische. Met 218.535 verkochte tickets in 2017, moet die laatste enkel The House of Blues in Boston voor laten gaan, dat bijna 300.000 tickets verkocht.

De tweede Europese club staat op plaats 38, tenminste als je het Verenigd Koninkrijk nog tot Europa rekent. De O2 Academy Glasgow verkocht bijna 84.000 tickets. Van bekende instituten als de Melkweg in Amsterdam of zelfs de Botanique in Brussel geen spoor, wat misschien te verklaren valt doordat Pollstar enkel met cijfers werkt die hen toegezonden zijn.

Wel komt ook de kleinere AB Club terug in de lijst, en dat op plaats 115.

Grote zalen

Bij de grote evenementenhallen is Vorst Nationaal de best verkopende zaal in Brussel, goed voor 342.000 tickets. Dat is ongeveer de helft minder dan het Sportpaleis in Antwerpen, dat op plaats 19 strandt. De lijst wordt aangevoerd door The O2 in Londen, dat in 2017 bijna anderhalf miljoen bezoekers over de vloer kreeg. Madison Square Garden in New York en de Manchester Arena, waar vorig jaar nog een aanslag plaatsvond, vervolledigen de top drie.

Paleis 12 aan de Heizel is nergens terug te vinden. Wel staat Paleis 5 in de lijst. Het gaat dan niet om muziekevenementen maar om beurzen en salons, zoals het autosalon, dat morgen van start gaat.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?