1.050 extra CO2-meters voor Brusselse scholen

© PhotoNews

Leefmilieu Brussel stelt 1.050 extra CO2-meters gratis ter beschikking van Brusselse scholen. Deze komen bovenop de 300 CO2-meters die vorige maand al voorzien werden. Dat zei minister van Gezondheid Alain Maron (Ecolo) vrijdag in het Brussels Parlement.

Het is de bedoeling dat elke school - ongeveer 800 schoolsites voor 650 Brusselse scholen - een aanvraag kan indienen voor één of twee CO2-meters, afhankelijk van de grootte van de site. Vanaf volgende week zal Leefmilieu Brussel er elke twee weken 200 kunnen verdelen, tot de bestelling is uitgeput.

Tot op vandaag zijn er bij Leefmilieu Brussel 334 bestellingen voor CO2-meters geplaatst, waarvan 149 in Nederlandstalige scholen en 185 in Franstalige scholen.

Voor Maron is het plaatsen van CO2-meters een belangrijke stap in de strijd tegen virusoverdracht in de schoolgebouwen. "Het is vastgesteld dat de verversing van de lucht in een lokaal waar veel publiek aanwezig is, één van de essentiële elementen is voor de vermindering van virale overdrachten", zegt Maron.

Het principe van de meters is vrij eenvoudig, legt Maron uit. "Er zijn twee akoestische alarmdrempels geprogrammeerd. De laagste geeft aan dat er aandacht moet worden besteed aan de ventilatie en de tweede is een aanbevolen interventiedrempel om het CO2-gehalte in de omgeving snel weer te doen dalen."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?