3.000 studenten vonden al hun weg naar studiezalen OCMW

© Brik
| Thuis (of op kot) studeren is voor veel studenten geen evidentie. Daarom richt het OCMW van Brussel zelf studiezalen in, die de drempel moeten verlagen om te gaan studeren (archiefbeeld).

De studiezalen van het OCMW van de Stad Brussel hebben op een maand tijd al 3.000 studenten over de vloer gekregen. Volgens bevoegd schepen Ahmed El Ktibi (PS) is er duidelijk een grote vraag naar bij studenten.

Het OCMW van Brussel-Stad heeft begin mei vier studiezalen geopend in Laken, Neder-over-Heembeek en het centrum van Brussel.

“Kinderen die opgroeien in een sociaal achtergesteld gezin beschikken niet altijd over een bevorderlijke studieomgeving. Het is een van de redenen waarom ze moeite hebben om toegang te krijgen tot het hoger onderwijs,” zei Brussels OCMW-schepen Ahmed El Ktibi (PS) toen.

Vorige zaterdag kwam de 3000ste student over de vloer. “De cijfers tonen aan dat er een reële nood is bij de studenten,” zegt El Ktibi aan La Capitale.

De zalen blijven nog open tot 25 juni. Dan sluiten ze tot begin augustus, wanneer ze voor een weekje opengaan voor studenten die herexamens moeten afleggen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?