Basisschool Everheide legt eerste steen voor uitbreiding

© &sens architecten
| Zo moet het nieuwe gebouw van basisschool Everheide eruit zien.

In Evere begint gaat de nieuwbouw voor basisschool Everheide van start. In totaal komen er 10 extra klassen bij, goed voor 250 nieuwe plaatsen. Dat is nodig, want de school kampt met lange wachtlijsten. In juni 2020 moet het gebouw klaar zijn.

Vrijdag om 14.30 uur is de officiële eerstesteenlegging van de nieuwbouw in gemeentelijke basisschool Everheide, gevolgd door een receptie (met springkasteel). De school krijgt tien extra klassen. Daarmee breidt ze haar capaciteit uit van 300 naar 550 leerlingen, in kleuter- en lager onderwijs.

“Zoals bijna alle scholen in Brussel kampen we met plaatstekort,” zegt directrice Anneke Ramael. “In de eerste kleuterklas hebben we telkens 30 plaatsen aan te bieden, maar sommige jaren hebben we een wachtlijst van 80 aanmeldingen.”

Bekroonde plannen

Dat de school uitgebreid zou worden, besliste de gemeente enkele jaren geleden al, op initiatief van toenmalig en huidig schepen van Nederlandstalige aangelegenheden Martine Raets (Open VLD). Partijgenoot en VGC-collegevoorzitter Guy Vanhengel kende vervolgens een subsidie van 3,1 miljoen euro toe.

Ontwerper is het Evers architectenbureau &sens. De plannen werden twee jaar geleden al bekroond door Be Exemplary, een architectuurwedstrijd van het Brussels Gewest voor duurzame gebouwen. Die prijs leverde een extra subsidie van 168.000 euro op

Juni 2020

De nieuwe klassen komen vlak langs de huidige site, op de plaats waar vroeger een oud schoolgebouw stond. Dat werd de afgelopen maanden gesloopt, vanaf vandaag begint de nieuwbouw. “We moeten nog afwachten, maar waarschijnlijk zijn het de hogere leerjaren die naar de nieuwe klassen verhuizen,” aldus directrice Ramael.

De werken zouden in juni 2020 klaar moeten zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?