| Basisschool Les Magnolias in Laken start in september 2022 met immersieonderwijs.

Binnenkort immersieonderwijs Nederlands in twee nieuwe basisscholen

EC
© BRUZZ
15/12/2021

Vanaf september 2022 start Brussel-Stad met Nederlandstalig immersieonderwijs in twee van haar basisscholen. Het gaat om het eerste leerjaar in Les Magnolias in Laken en in basisschool Baron Steens in de Marollen. De leerlingen krijgen dan zowel in het Frans als Nederlands les.

Dat meldt het kabinet van Brussels schepen voor Openbaar Onderwijs Faouzia Hariche (PS).

Dat de lagere school Les Magnolias zou starten met tweetalige lessen was al bekend, maar de start is een jaar uitgesteld naar september 2022. In Baron Steens gaat het om een overname van het huidige immersieaanbod van basisschool Charles Buls, die vlakbij ligt. Die school moet mogelijk verhuizen. De leerlingen die nu in het eerste of tweede leerjaar van Charles Buls les krijgen via de immersiemethode, kunnen volgend jaar dan overstappen naar de school Baron Steens, verduidelijkt Hariche. Het gaat twee keer om een klas van 20 leerlingen.

Helft van de lessen

Brussel-Stad kiest voor de immersiemethode om het Nederlands onderwijs in haar Franstalige basisscholen te versterken, aangezien de wachtlijsten voor Nederlandstalige scholen lang zijn. "Ouders hadden al belangstelling getoond in meertalig onderwijs, dus ik ben blij dat ik aan deze behoefte kan voldoen,” zegt schepen Hariche. “Er is een echte wens om het leren in het Nederlands te stimuleren. Het is ook een manier om bij te dragen tot het samenleven en om de horizon van de kinderen te verruimen.”

Elke klas krijgt twee leerkrachten: een Franstalige en een Nederlandstalige. De kinderen zullen de helft van de lessen in het Nederlands krijgen, de andere helft in het Frans. Ook in de bibliotheken van de twee scholen komen Nederlandstalige boeken en spelletjes te liggen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni