Crèche en privéschool sluiten de deuren na besmettingen bij ouders

© elke van oost

Een Joodse crèche in Sint-Gillis heeft woensdag de deuren gesloten nadat bekend raakte dat een mama van een kind besmet raakte met het coronavirus. Ouders worden geacht hun kind thuis op te vangen. Ook de Engelstalige privéschool International School of Brussels houdt de deuren dicht na een besmetting bij een ouder van een leerling.

De kinderopvang van het Joodse Communautaire Centrum David Susskind (CCLJ) in Sint-Gillis heeft vandaag de deuren gesloten, nadat bekend raakte dat een moeder van een kind besmet raakte met het coronavirus. Ouders worden gevraagd hun kinderen thuis op te vangen.

De deuren van de crèche blijven minstens veertien dagen dicht. Dat bevestigt een medewerkster van de kinderopvang aan BRUZZ. Er zijn zo'n veertig kinderen ingeschreven bij het kinderdagverblijf.

Prins Gabriël

Ook de International School of Brussels in Watermaal-Bosvoorde heeft dinsdag aangekondigd dat ze de deuren gesloten houden tot 24 maart. Ook daar is een ouder besmet. De Engelstalige privéschool, die zo’n 15.000 leerlingen telt, heeft een online leerprogramma beschikbaar gesteld zodat leerlingen van de basis - en secundaire school alsnog lessen kunnen volgen.

Het is ook de school waar Prins Gabriël ingeschreven is. "Over het Koningshuis kunnen we niet communiceren," zegt David Willows, woordvoerder van de school. "Maar ik kan wel bevestigen dat we heel wat steun krijgen van verschillende betrokken actoren, die de beslissing om de school te sluiten steunen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?