Extra budget voor 3 Brusselse scholen 'met imagoprobleem'

© Google Maps
| GVB Scheutplaneet in Anderlecht

Brussel maakt 5 miljoen euro vrij voor investeringen in drie scholen: het Instituut De Mot-Couvreur in de Stad Brussel, het Instituut van de Ursulinen in Koekelberg en de school Scheutplaneet in Anderlecht. Dat meldt minister-president Rudi Vervoort (PS) donderdag.

De contracten moeten schoolbuurten in Brussel opwaarderen en de relatie tussen scholen en hun omgeving versterken.

Investeringsprogramma's

Concreet zette de Brusselse regering donderdag het licht op groen voor de actie- en investeringsprogramma's die aan elk van de schoolcontracten zijn gekoppeld. De uitvoering van de projecten is gepland voor de periode van 2023 tot en met 2026. Voor het Schoolcontract De Mot-Couvreur wordt een budget van 2,25 miljoen euro uitgetrokken, voor het contract van het Ursulineninstituut is 2 miljoen euro voorzien en het contract met Scheutplaneet is goed voor 750.000 euro.

De schoolcontracten moeten, volgens Vervoort, de aantrekkelijkheid van scholen met een imagoprobleem vergroten en hun integratie in de omgeving verbeteren. Daarbij is het de bedoeling dat de scholen buiten de uren openstaan voor buurtbewoners voor bijvoorbeeld sport- en cultuurevenementen. Zo krijgt het Ursulineninstituut een nieuwe polyvalente sporthal die toegankelijk zal zijn voor de buurt en krijgen de eetzaal en keuken een opknapbeurt zodat ze kunnen worden gedeeld met buurtverenigingen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?