Hogeschool en unief stappen opnieuw over op afstandsonderwijs

© Peter Dhondt-BRUZZ
| De Hogeschool Odisee van de KU Leuven aan de Stormstraat in Brussel-centrum.

De studenten van de Vlaamse universiteiten en hogescholen zullen volgende week enkel online les kunnen volgen. Enkel voor bijvoorbeeld practica mogen ze nog naar de campus gaan.

Dat is beslist na overleg tussen de hogescholen, de universiteiten, de studenten en minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA), zo meldt de Vlaamse Interuniversitaire Raad (VLIR).

Enkel voor essentiële activiteiten, zoals practica die niet online georganiseerd kunnen worden, mogen de studenten naar de campus gaan. Studenten die een stille werkplek nodig hebben, kunnen er ook nog terecht. Koen Verlaeckt, secretaris-generaal van de VLIR, zegt het jammer te vinden dat er moet afstapt worden van contactonderwijs.

Sinds 15 maart mochten de universiteiten en hogescholen opnieuw wat meer contactonderwijs organiseren. Ze mochten 20 procent van hun campuscapaciteit benutten (daarvoor was dat 10 procent) en studenten konden twee halve dagen of één volledige dag les volgen op de campus.

Het Overlegcomité besliste woensdag/gisteren dat de lessen van alle onderwijsniveaus worden opgeschort van 29 maart tot 2 april. Het was toen nog niet duidelijk wat dat concreet betekende voor het hoger onderwijs.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?