Kadeekesschool verhuist naar Herkoliersstraat

© Google Maps
| Op dit moment worden de lokalen aan de Herkoliersstraat 35 gebruikt voor socio-culturele activiteiten. Vanaf 2020 neemt de Kadeekes school er zijn intrek.

De beweging ‘Alternative Humaniste’ vraagt met een petitie aan het gemeentebestuur van Koekelberg om meer plaatsen te creëren in het Franstalig middelbaar onderwijs. Burgemeester Philippe Pivin (MR) reageert verbaasd ‘aangezien er al werk wordt gemaakt van extra ruimte voor scholen’. Zo krijgt ook de Nederlandstalige basisschool De Kadeekes er vanaf 2020 een pak klaslokalen bij.

Met een petitie vraagt de beweging ‘Alternative Humaniste’ aan het gemeentebestuur om werk te maken van een nieuwe Franstalige middelbare school. Als locatie daarvoor haalt het de site aan waar vroeger het Instituut Oscar Bossaert stond.

'Petitie goed ontvangen'

“Ik heb de petitie goed ontvangen”, zegt burgemeester Philippe Pivin (MR) aan La Capitale. “Maar ik ben wel verbaasd over de vraag. We bekijken al een tijdje hoe we dat gebouw, waar op dit moment socio-culturele organisaties gehuisvest zijn, kunnen omvormen tot een geschikte leeromgeving."

"Ook voor de lagere school de Kadeekes hebben we een oplossing klaar. Die heeft al langer nood aan extra plaatsen en kan daarvoor vanaf 2020 terecht in een pand aan de Herkoliersstraat 35. Het huidige gebouw zal daarna in de eerste plaats gebruikt worden voor buitenschoolse activiteiten, maar er zullen ook kunstenaarsateliers in worden ondergebracht", aldus Pivin nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?