Kleuters Sint-Jorisschool verhuizen naar oud kantoor Weyts op Martelaarsplein

KVDP
© BRUZZ
23/03/2021

De 160 kleuters van basisschool Sint-Joris verhuizen tijdelijk naar het Martelaarsplein. In het schoolgebouw aan de Cellebroersstraat zijn enkele scheurtjes ontstaan, waardoor het gebouw onveilig is. Tot het einde van het schooljaar mogen de kleuters in een gebouw van de Vlaamse regering blijven.

De scheurtjes in het gebouw van de vrije basisschool Sint-Joris in de Cellebrooersstraat in Brussel-Stad waren enkele weken geleden ontstaan. Er werd toen op basis van advies van experts beslist om het zekere voor het onzekere te nemen. De gebouwen werden ontruimd en de kleuters moesten thuis blijven tot een alternatieve locatie gevonden werd.

De school klopte aan bij de Vlaamse Gemeenschapscommissie en de Vlaamse overheid en vond uiteindelijk een oplossing. Tot het einde van het schooljaar mogen de 160 kleuters in een gebouw van de Vlaamse regering blijven, recht tegenover het kabinet van minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). Hij had er tijdens de vorige legislatuur zelf zijn kabinet. “Mijn oude bureau wordt nu op een veel leukere manier gebruikt”, aldus Weyts. “Ik kan mij geen leukere buren wensen."

Renovatie

Voor de nodige aanpassingswerken in het gebouw in de Cellebroersstraat heeft de school een spoeddossier ingediend bij het Vlaams Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs. "In hun school aan de Cellebroersstraat zijn momenteel uitbreidings- en renovatiewerken bezig die hoogdringend zijn", zegt VGC-collegelid bevoegd voor Onderwijs en Scholenbouw Sven Gatz (Open VLD).

“Het doet me plezier dat de Vlaamse Gemeenschapscommissie en de Vlaamse overheid een oplossing hebben uitgedokterd voor de kleuters van de Sint-Jorisbasisschool. Ik dank mijn collega Ben Weyts voor de goede samenwerking in dit belangrijke dossier voor het Brussels Nederlandstalig onderwijs."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni