Kleuterschool lagere school Nederlandstalig onderwijs 4

| (archiefbeeld)

Moeder start petitie voor ontslag na vermoedelijke klap turnleraar

EDB
30/04/2019

Een turnleraar van een Brusselse school wordt vier weken geschorst nadat die een leerling vermoedelijk een klap in het gezicht had gegeven. De directeur van de school betreurt het incident, maar zet de leerkracht voorlopig niet aan de deur. De moeder van de jongen start een petitie.

Op 28 februari zou de turnleerkracht van de Sint-Jorisbasisschool volgens de krant Het Laatste Nieuws een klap in het gezicht van een 7-jarige jongen hebben gegeven. Toen de ouders de blauwe plek ontdekten, trokken ze met hun zoon naar het ziekenhuis. Daar bevestigden de artsen de slag.

Daarop dienden de ouders klacht in bij de politie wegens slagen en verwondingen, en gingen ze verhaal halen bij de directie van de school. De vader van de jongen beweert dat de directie op de hoogte van het gedrag van de leerkracht is en dat die zich naar verluidt eerder al bruut zou hebben gedragen tegenover leerlingen.

In een brief betreurt de directie het incident. “Wij kunnen dergelijk gedrag niet aanvaarden. Na overleg met het schoolbestuur werd de betrokken leraar gedurende vier weken op non-actief geplaatst. Daarnaast laat hij zich intensief en over een langere periode begeleiden als onderdeel van het hersteltraject,” klinkt het.

Dat volstaat echter niet voor de ouders van de jongen. Volgens Het Laatste Nieuws startte de moeder een petitie waarin het ontslag van de leerkracht wordt geëist. Voorlopig reageerde de directie daar nog niet op.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Onderwijs , Sint-Jorisschool , turnleraar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni