Leraars Atheneum van Ganshoren klagen verloedering gebouwen aan

EDB
© BRUZZ
18/10/2019

Het onderwijzend personeel van het Franstalig Atheneum van Ganshoren klaagt over de omstandigheden waarin het les moet geven en eist verbeteringen. “Ondanks de vele beloften, kregen we nooit de budgetten waarvan sprake.”

“We geven les in geprefabriceerde gebouwen die dateren uit de jaren 1950,” klinkt het bij de leraars van het Atheneum van Ganshoren in La Dernière Heure. “En op enkele uitzonderingen na zijn er ondanks de vele beloften nooit budgetten vrijgekomen.”

Om hun boodschap kracht bij te zetten, betoogde het onderwijzend personeel op woensdag voor de schoolpoorten. Ook de leerlingen voerden mee actie met een aantal opvallende slogans. “Soyez pas cons. Réparez nos plafonds,” klonk het ondermeer.

Waakzaam

In reactie op de klachten reageerde bevoegd minister binnen de Franse Gemeenschap Frédéric Daerden (PS) dat er op korte termijn werken zullen plaatsvinden die de veiligheid in de gebouwen moeten garanderen. Op middellange termijn kondigde de minister aanpassingen aan die ertoe moeten leiden dat de lokalen die het toelaten, nog gebruikt kunnen worden.

Van de Franse gemeenschap kregen de actievoerders het bericht dat er plannen zouden zijn om een gebouw te huren of zelfs te kopen in de buurt van de school in afwachting van de verbouwingen. Het directoraat-generaal voor de schoolinfrastructuur kondigde bovendien aan de school te zullen bezoeken op dinsdag 22 oktober. “We zijn blij dat onze actie aandacht kreeg, maar we blijven waakzaam,” klinkt het bij het personeel.

Op 24 oktober komen de leraars samen om de voorgestelde oplossingen te beoordelen. “Als we geen bevredigend antwoord krijgen, zullen we niet aarzelen om te staken.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Ganshoren, Onderwijs, Stedenbouw, atheneum van ganshoren, Frédéric Daerden, verloedering

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni