Lutgardisschool baat nieuwe ecocrèche in Elsene uit

© Elke Van Oost
| kinderdagverblijf

De gemeente Elsene vertrouwt de nieuwe Nederlandstalige en duurzame crèche op de Solvaysite langs de Elsensesteenweg toe aan de Lutgardisschool, die al een eigen kinderdagverblijf uitbaat. Lutgardis bepaalt de inrichting en staat ook in voor de dagelijkse werking.

Twee jaar geleden sloten twee Elsense kinderdagverblijven van het gemeenschapsonderwijs de deuren, waardoor er een gebrek aan opvangplaats was ontstaan in de gemeente. De nieuwste crèche in de Gewijde Boomstraat is daarom broodnodig en geeft plaats aan 34 kinderen. Lutgardis, dat zelf al een crèche en een kleuterschool uitbaar in de Emile Bécostraat, haalde de opdracht binnen.

Van de drie ingediende aanvragen overtuigde de kandidatuur van Lutgardis de jury door hun pedagogisch project. Bovendien belooft de nieuwe uitbater milieuzuinig te zijn. "Duurzaamheid was een belangrijk criterium in dit project. Daarnaast heeft ook de kwaliteit van het management van Lutgardis de jury overtuigd”, licht schepen van Nederlandstalige aangelegenheden Els Gossé (Groen) toe.

Gossé nam samen met Anaïs Camus (Ecolo), schepen voor de Allerkleinsten, het initiatief om het gebrek aan crècheplaatsen in te vullen. "Het is een meerwaarde voor de Elsenaren dat we de crèche hebben kunnen toekennen aan Lutgardis, die een duurzaam en creatief educatief project voorstelt”, vult Camus aan.

De gemeente Elsene maakt intussen ook werk van een nieuwe crèche tussen de Kerckxstraat en de Graystraat, vlakbij de passage onder de Kroonlaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?