Molenbeek krijgt eerste school voor spoorberoepen

© François Bellot - Twitter
| Minister van Mobiliteit Francois Bellot (MR), Brusselse minister-president Rudi Vervoort (PS) en Molenbeeks burgemeester Françoise Schepmans (PS) kregen een rondleiding in de toekomstige Infrabel Academy.

Sint-Jans-Molenbeek krijgt naast het station Brussel-West een nieuw opleidingscentrum voor spoorberoepen. De Infrabel Academy zal zo'n 500 opleidingen aanbieden en moet tegen eind 2020 het gebrek aan een gespecialiseerde richting spoorwegtechnologie opvangen. Het initiatief kost ruim 20 miljoen euro.

infrabel.jpg
© Infrabel

Bij Infrabel worden jaarlijks zo'n 500 nieuwe mensen aangeworven om aan het spoor of in één van de seinhuizen te werken. De vraag naar technisch personeel is dus groot en de technologie evolueert snel.

De spoorwegbeheerder zet al sterk in op eigen opleidingen, maar dankzij de Infrabel Academy worden deze nu allemaal verzameld onder één dak. De cursisten kunnen er rekenen op de beste infrastructuur met een praktijkruimte, een buitenzone met sporen, bovenleidingen en zelfs een 3D-simulator.

(Lees verder onder de afbeelding)

Verouderde werknemers

Daarnaast is nog een belangrijke reden voor de bouw van het opleidingscentrum. Infrabel heeft namelijk veel oudere mensen in dienst die het einde van hun loopbaan naderen. "We hebben een atypische leeftijdscurve met 1 op 4 werknemers die in de komende 4 jaar op pensioen gaat", stelt CEO van Infrabel Luc Lallemand. "Deze mensen hebben veel knowhow die we moeten doorgeven aan de toekomstige generatie"

Via een virtuele rondleiding op de iPad kregen onder meer minister van Mobiliteit Francois Bellot (MR), Brusselse minister-president Rudi Vervoort (PS) en Molenbeeks burgemeester Françoise Schepmans (PS) een rondleiding in de toekomstige Infrabel Academy.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?