Nieuwe basisschool Molenbeekse Ulensstraat opent in 2024

© PhotoNews
| De nieuwe school zal plaats bieden aan 384 leerlingen.

De nieuwe school van het GO!-onderwijs in de Molenbeekse Ulensstraat zou er in 2024 moeten staan. Dat laat schepen van Nederlandstalig Onderwijs Jef Van Damme (SP.A) weten in de gemeenteraad.

De nieuwe basisschool is gefinancieerd door de Vlaamse Gemeenschapscommissie en een Europese subsidie. De school zal nauw samenwerken met de gemeentelijke basisschool De Regenboog, verderop in de straat.

Er zal plaats zijn voor 384 leerlingen, verdeeld over twee parallelklassen gaande van kleuteronderwijs tot het zesde leerjaar. Het kinderdagverblijf zou aanvankelijk plaats bieden aan 48 kinderen, maar is opgetrokken naar 72 op vraag van GO!.

Het gaat om het terrein in de Ulensstraat 40-44, dat tijdelijk wordt gebruikt door basisschool De Telescoop. Die school huurt een ruimte totdat ze na de paasvakantie haar nieuwe lokalen op de Koninklijke Parklaan in Laken zal betrekken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?