| De VGC renoveert deze keer gebouw 3 van de campus.

VGC pompt nog eens 8 miljoen euro in renovatie Coovi-campus

EC
© BRUZZ
08/12/2020

In gebouw 3 van de Coovi-campus in Anderlecht krijgen de leerlingen van het beroeps- en technisch secundair onderwijs les in de richtingen hotel, keuken, restaurant, bakkerij, slagerij en tuinbouw. Hun leslokalen zijn wel al zeventig jaar oud. Daarom investeert de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) nu 8.200.000 euro in de renovatiewerken.

De renovatiewerken aan de Coovi-campus zijn al meer dan tien jaar aan de gang en elke keer investeert de VGC in een nieuw gebouw. In totaal ging er al meer dan 28 miljoen euro naartoe, nu komt daar nog eens 8.200.000 euro bij voor gebouw 3.

De investering dient om het gebouw uit 1949 aan te passen aan de huidige energienormen, veiligheidsvoorschiften en onderwijsmethoden. Er komen bijvoorbeeld flexibele leslokalen, studieruimtes, polyvalente ruimtes en labolokalen. Zowel voor de gevel als de binnenruimtes zal er wel geprobeerd worden om het karakter van het gebouw te bewaren, zo klinkt het. De renovatiewerken starten in de zomer van 2021 en zullen net geen twee jaar duren.

“Met deze ingrijpende renovatie en vernieuwing van de Coovi-campus zorgen we voor een grondige verbetering van de infrastructuur voor deze beroemde school", zegt VGC-collegelid voor Onderwijs Sven Gatz (Open VLD). "Momenteel volgen er 285 leerlingen de lessen in het secundair onderwijs, naast meer dan 1.300 cursisten van het Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel en 80 cursisten van het Centrum Leren en Werken Castor. De afgestudeerden aan deze campus zijn zeer gegeerd op de arbeidsmarkt."

Duaal leren

Behalve het hoofdgebouw wordt ook de turnzaal in het bijgebouw opgefrist en zal die gebruikt kunnen worden als polyvalente ruimte. Er komt ook een oefenwinkel voor de leerlingen van het Centrum Leren en Werken Castor.

"De bijzondere architectuur van deze site laat ons toe om een verregaande samenwerking tussen het secundair onderwijs, volwassenonderwijs en duaal leren te organiseren. Dankzij de nieuwe investeringen kunnen we de verschillende opleidingen voeding, wetenschap en biotechniek met elkaar in verbinding brengen”, zegt Jurgen Wayenberg, algemeen directeur GO! Scholengroep Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Onderwijs , Sven Gatz , COOVI , VGC onderwijs

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni