Vaartkapoen wordt broedplaats voor muzikaal talent

© VK
| Urban, vrouwelijk talent: zo heeft de Vaartkapoen ze graag.

Onder de noemer Amplified zwaait de Vaartkapoen in Sint-Jans-Molenbeek haar deuren wijd open voor Brussels talent. Muzikanten van alle niveaus kunnen er terecht voor initiaties, jamsessies en workshops. Met speciale aandacht voor vrouwelijke artiesten en Afrikaanse chaabi-muziek.

De concertzaal van de Vaartkapoen openstellen voor Brussels talent: dat wordt de basisgedachte achter Amplified. Beginnende MC’s, wedding rave zangers en zangeressen (denk aan Omar Souleyman), beatmakers, DJ’s en andere muzikanten die op zoek zijn naar een plek om te experimenteren zullen op vaste dinsdagen terechtkunnen in de VK in Molenbeek.

“Muzikanten van alle niveaus kunnen bij ons terecht voor een initiatie of jamsessie, waarbij veel aandacht uitgaat naar talentontwikkeling, kruisbestuiving met andere genres en ontmoeting”, klinkt het bij het VK. Dat vertaalt zich concreet in open mic-sessies, beat-matching workshops en andere experimentele sessies.

'Jam Femme'

Naast de traditionele focus op alles wat urban is, wil het VK ook andere genres belichten, zoals Noord-Afrikaanse chaabi muziek. Maar er gaat ook speciale aandacht uit naar vrouwelijke artiesten, met concepten als Jam Femme en een aantal gesloten ‘Djette’-oefensessies. “Zo proberen we meer vrouwen uit hun spreekwoordelijke kot te krijgen en met elkaar in contact te brengen rond hun gedeelde passie: muziek.”

Onder meer Supafly Collective, Mambele en Jay MNG zetten hun schouders al onder het project. Wie zich aangesproken voelt, kan terecht op de website of Facebookpagina van VK.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?