69 verenigingen in Brusselse mandatenkadaster

© PhotoNews
| Na het Samusocial-schandaal, zorgde burgemeester Philippe Close (PS) voor een mandatenkadaster dat online is raad te plegen.

Het kadaster van de mandaten en verenigingen van de Stad Brussel, dat er gekomen is in nasleep van het Samusocial-schandaal, werd aangepast en somt 69 verenigingen op, zo meldt La Libre Belgique vrijdag. Op maandag 16 april wordt de nieuwe versie online gezet.

Uit dit kadaster blijkt dat er 69 structuren in de Stad Brussel bestaan, waarvan het merendeel is opgenomen als non-profitorganisatie. Sommige daarvan zijn rechtstreeks door de Stad gemaakt, of bestaan ​​voornamelijk uit vertegenwoordigers van de Stad. Andere structuren beheren dan weer activiteiten die nauw verbonden zijn met de werking van de stadsafdelingen, of bevinden zich in gebouwen die er deel van uitmaken.

Ze zijn actief in meerdere sectoren - waarvan sommige minder bekend zijn - zoals evenementen, onderwijs, cultuur, economie, werkgelegenheid, de sociale sector en informatica. Structuren beheerd door het OCMW, die met betrekking tot de woningsector, evenals ziekenhuizen en keukens van de Stad, vervolledigen het kadaster.

De eerste versie van het mandatenkadaster werd in juli 2017 online gezet. Daar kwam toen kritiek op wegens de vele fouten dat het bevatte. Op maandag 16 april 2018 wordt de aangepaste versie voor iedereen toegankelijk op de website van de Stad Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?