Anderlecht zal nu ook ontwerpbesluiten gemeenteraad publiceren

© N-VA
| Gilles Verstraeten, lijsttrekker voor N-VA in Anderlecht.

Na de Stad Brussel zal nu ook de gemeente Anderlecht de ontwerpbesluiten online zetten in aanloop naar de gemeenteraad. "Een mooie stap vooruit voor de transparantie", klinkt het bij N-VA.

De gemeenteraad van Anderlecht besliste donderdagavond dat de ontwerpbesluiten en bijlagen van de gemeenteraad voortaan online raadpleegbaar worden voor de vergadering. Dat gebeurde na een vraag van oppositieraadslid Gilles Verstraeten (N-VA).

“Dit is een mooie stap vooruit voor de transparantie van onze werking”, reageert Verstraeten. “De openbare agenda die nu beschikbaar is louter een opsomming van te behandelen punten, maar geeft geen enkel inzicht in waar we werkelijk mee bezig zijn. Daarvoor moet een burger al naar de gemeenteraad zelf komen.”

Eerder werd een gelijkaardige beslissing genomen in Brussel-Stad. “Eigenlijk zou dit de norm moeten worden in heel het Brussels Gewest”, aldus nog Verstraeten. “Op termijn zouden we ook camera’s moeten installeren in de gemeenteraad, zodat de burger op afstand een gemeenteraad kan volgen, en deze achteraf kan herbekijken. Die mogelijkheid wordt momenteel door de gemeente overwogen, we zullen er op blijven aandringen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?