'Beliris toont aan dat dit land werkt', zegt voogdijminister Karine Lalieux

© Belga
08/10/2023
Updated: 08/10/2023 13.37u

Minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) en Brussels burgemeester Philippe Close (PS) hebben zaterdagavond samen dertig jaar Beliris gevierd, het samenwerkingsverband tussen de federale overheid en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest ter bevordering van de uitstraling van de hoofdstad.

Lalieux is voogdijminister van Beliris en mocht zaterdagavond een gloednieuwe lichtinstallatie op de Suzan Danielbrug openen langs het Brusselse kanaal.

Ter gelegenheid van dertig jaar Beliris vinden gedurende het weekend van 7 en 8 oktober heel wat feestelijkheden plaats in Brussel, waar Beliris sinds haar ontstaan in grote bouw-, renovatie- en restauratieprojecten investeert.

Sinds de oprichting in 1993 voerde Beliris honderden grootschalige projecten uit. Die waren goed voor een totale investering van 2,6 miljard euro in de meest uiteenlopende domeinen zoals: infrastructuur, wijkvernieuwingscontracten, erfgoed, sportdomeinen, groene ruimte, mobiliteit en sociale huisvesting.

"Ik wil alle 120 Beliris-medewerkers bedanken om gedurende dertig jaar uitzonderlijk werk te verrichten, samen met de gemeenten. Ik weet dat de gemeenten van jullie houden, want het is dankzij jullie dat talloze werken voltooid werden", aldus voogdijminister Karine Lalieux.

Volgens Lalieux staat dertig jaar Beliris ook gelijk aan "dertig jaar samenwerking tussen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de federale staat en de negentien Brusselse gemeenten". Volgens Lalieux het ultieme voorbeeld dat "dit land werkt." Alle investeringen en infrastructuurwerken van Beliris op een kaart uittekenen is volgens Lalieux een onbegonnen werk. "Zo veel projecten zijn er", zegt ze trots. "We gaan verder op het ingeslagen pad."

Gedurende het feestweekend is er onder meer een voetbaltoernooi in de stad, een murder mystery party in het zopas geopende gemeentelijke zwembad van Schaarbeek, fanfares op het Jourdanplein, een circus in de Grote Hal van de Molenbeekse Heyvaertwijk, een fototentoonstelling in Zone Centrum en heel wat meer.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni