Op 7 en 8 oktober viert Beliris, het samenwerkingsverband tussen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de federale overheid ter verbetering van de uitstraling van de hoofdstad, zijn dertigste verjaardag. Daarom nodigt Beliris alle Belgen en Brusselaars uit voor een feestweekend. Op het programma staan animatie, spel, sport en muziek.

In zes zones verspreid over het Brussels Gewest - Josaphat (Schaarbeek), Kanaal (Sint-Jans-Molenbeek en Brussel-Stad), Kroon (Elsene), Centrum (Brussel-Stad) en Jourdan (Etterbeek) - worden allerlei activiteiten georganiseerd.

In het heropende Neptunium-zwembad in Schaarbeek kan je bijvoorbeeld deelnemen aan een ‘murder mystery party’, ofwel een schattenjacht. In Elsene worden concerten georganiseerd, in de Molenbeekse Grote Hal staat koorddansen op het programma, een balletje trappen kan in Allée du Kaai en op het Jourdanplein in Etterbeek worden reuzenzeepbellen geblazen.

Zaterdag staat ook de inhuldiging van een trap op het programma die de Elsense wijken Scepter en Gray met elkaar moet verbinden. In het stadion van Crossing Schaarbeek wordt dan weer een fresco ingehuldigd.

Beliris-projecten

Sinds zijn oprichting heeft Beliris honderden grootschalige projecten gerealiseerd, goed voor een totale investering van 2,6 miljard euro. Projecten die momenteel in de pijplijn zitten, zijn onder andere de aanleg van metrolijn 3 en de aanleg van een spoorpark op de Josaphatsite in Schaarbeek en het Park van Vorst. Tot de voltooide projecten behoren onder andere de Suzan Daniel-brug en de renovatie van het Neptunium-zwembad in Schaarbeek.

Het volledige programma van het feestweekend is terug te vinden op www.beliris30.be.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni