Juan Benjumea Moreno (Groen), rapporteur van de Bijzondere coronacommissie in het Brussels parlement.

Benjumea hekelt de verschillende regels voor vertonen van EK-wedstrijden

TRO
11/06/2021

Groen-parlementslid Juan Benjumea is niet te spreken over de verschillende regels voor het vertonen van EK-wedstrijden in de Brusselse gemeentes. Hij roept minister-president Rudi Vervoort (PS) op om uniforme regels op te stellen voor het volledige gewest.

Het EK voetbal begint vrijdagavond met Italië - Turkije. Zaterdagavond spelen de Belgen. De wedstrijden mogen worden vertoond in de Brusselse horeca, maar het was lang wachten op een duidelijk kader. Inmiddels hebben verschillende gemeentes een politieverordening aangenomen, maar die is niet overal exact hetzelfde. Zo verbiedt Brussel-Stad expliciet projectoren en mogen horeca-uitbaters de wedstrijd op hun terras of binnen alleen "uitzenden" op een tv-scherm. De verschillende politiezones lieten evenwel weten voorlopig coulant te zullen optreden.

"Heel de coronacrisis hebben we al te maken met verschillende regels per gemeente", hekelt Benjumea, die ook rapporteur was van de bijzondere coronacommissie van het Brussels Parlement. "Met de mondmaskers was dat zo, met het alcoholverbod ook. En nu doet elke gemeente weer iets anders. Dat is niet gezond en verwarrend. Bovendien ga je nu misschien krijgen dat mensen zullen gaan waar de maatregelen het soepelst zijn."

Benjumea vraagt dat minister-president Rudi Vervoort (PS) de regels harmoniseert. "Hij is daarvoor bevoegd in geval van een grensoverschrijdende gebeurtenis, zoals dit EK."

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni