Brussels Parlement trapt nieuw parlementair jaar af

© Belgaimage
| Rachid Madrane, voorzitter van het Brussels Parlement, op de eerste bijeenkomst van de burgercommissie over 5G op 29 april 2021.

Het Brussels Parlement is maandag het nieuwe parlementaire jaar gestart met de herverkiezing van parlementsvoorzitter Rachid Madrane en het bureau van het parlement.

Door de gezondheidstoestand in het Brussels Gewest is het parlement verplicht om nog steeds hybride te werken, met een beperkt aantal parlementsleden in de plenaire vergadering en een deel dat de zitting vanop afstand dient te volgen. "Een formule die niet eenvoudig is, maar die niet verhinderd heeft om ons efficiƫnt te tonen", stelde Madrane.

De voorzitter wees nog op de zware agenda voor de komende weken en maanden. Het parlement moet zich de komende weken buigen over de begroting. In de herfst worden ook de assisen tegen racisme afgerond en dient het debat over de neutraliteit van de openbare dienst gevoerd te worden als gevolg van de veroordeling van de MIVB.

Voorts moet het Brussels Parlement ook aan de slag met de 183 aanbevelingen van de bijzondere coronacommissie en met het hetstelplan dat de regering heeft uitgewerkt om het hoofd te bieden aan de gevolgen van de Covid-pandemie.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?