Rachid Madrane, voorzitter van het Brussels Parlement, en Tristan Roberti (Ecolo) op de eerste bijeenkomst van de burgercommissie over 5G op 29 april 2021

| Het Brussels parlement

Het Brussels parlement voert opnieuw de mondmaskerplicht in. Het aantal bezoekers wordt beperkt en het publiek wordt aangeraden om de zittingen online te volgen.

“We gaan opnieuw naar code oranje,” zegt Vanessa Despiegelaere, woordvoerder van het Brussels Parlement. “De ziekenhuiscijfers gaan immers in stijgende lijn.”

Concreet moeten personeel en parlementsleden mondkapjes opzetten behalve, bijvoorbeeld, als ze alleen zijn in kantoor. Ook op het spreekgestoelte kan het mondkapje af.

Het aantal bezoekers wordt beperkt tot twintig. Het parlement wijst ook op de streaming die sinds de coronapandemie ingeburgerd is geraakt en waardoor de zittingen online kunnen worden gevolgd.

Overlegcomité

Het Brussels parlement lijkt alleen te staan met de nieuwe maatregelen. Het Vlaams en federaal parlement hebben voorlopig geen plannen om opnieuw strengere coronamaatregelen in te voeren. Ook bij de MIVB heeft men geen weet van mogelijke verstrengingen. "We kijken hiervoor naar het Overlegcomité," zegt woordvoerder Guy Sablon.

Ter herinnering: begin maart werd de mondmaskerplicht afgevoerd onder meer in het onderwijs, en eind mei op het openbaar vervoer. Vandaag is het alleen nog algemeen verplicht in de zorg en bij apothekers.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni