Brusselse MR kiest nieuwe voorzitter

© PhotoNews
| Wie wordt de opvolger van Didier Reynders (MR) als voorzitter van de Brusselse MR?

De Brusselse leden van de MR, en de leden van de MR van de faciliteitengemeenten, komen donderdag bijeen om een nieuwe voorzitter te kiezen voor de Brusselse afdeling van hun partij. Van 11 uur ’ s ochtends tot de vroege avond kunnen ze in het geheim hun stem uitbrengen over wie de opvolger van Didier Reynders wordt.

Er zijn vijf kandidaten. Jean-Paul Caudfriez, Mohamed Hédi Bezaiguia en Michel Hermans zijn de minst bekende kandidaten. Onder de favorieten worden dan weer Brussels parlementslid David Leisterh en burgemeester van Ukkel Boris Dilliès gerekend.

Van Leisterh en Dilliès wordt gezegd dat ze in competitie zijn, maar niet in oorlog. Beide kandidaten hebben een visie op Brussel, maar mogelijk wordt het verschil gemaakt door de personen door wie ze gesteund worden. Zo maakte Didier Reyners eerder al zijn formele steun aan Leisterh kenbaar. Ook Vincent De Wolf, Françoise Schepmans, Gaëtan Van Goidsenhoven, Alexia Bertrand en David Weytsman betuigen hun steun aan Leisterh.

Dilliès krijgt op papier misschien minder steun van hooggeplaatste MR-leden, maar kan rekenen op de steun van heel wat liberalen in het zuiden van de hoofdstad, en in het noorden van Brussel, met bijvoorbeeld steun van Philippe Pivin en Lucas Ducarme.

De resultaten van de verkiezing worden verwacht tegen omstreeks 22 uur. Als geen enkele kandidaat een absolute meerderheid van de kiezers behaalt, wordt er binnen een maand een tweede ronde georganiseerd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?