20230621 1850 Verkiezingen Franstalig Bernard Clerfayt FDF bewerkt

Clerfayt wil gewestelijke websites terugbrengen van ruim 200 tot 13

© Belga
24/10/2023

Brussels minister van Digitalisering Bernard Clerfayt wil het aantal gewestelijke websites terugbrengen van meer dan 200 naar 13 portaalsites. De eerste portaalsite www.be.brussels bundelt alle informatie over het Brussels Gewest, zo meldt hij dinsdag. De minister wil de gewestelijke websites, die van oudsher gericht zijn op de instellingen, omvormen tot websites die zich richten op de burgers.

"Het kan niet zijn dat burgers door de institutionele lasagne van ons Gewest moeten ploeteren. Het is niet normaal dat wanneer je online op zoek gaat naar informatie over openbare diensten, je geconfronteerd wordt met een digitale jungle", zegt Bernard Clerfayt.

Zo heeft Leefmilieu Brussel maar liefst 23 verschillende websites. Om dit te veranderen, lanceerde de minister van Digitalisering een groot project om de 200 websites te hergroeperen in 13 thematische portaalsites waaronder Vervoer en Mobiliteit, Werkgelegenheid, Huisvesting en Over het Gewest.

Na bijna een jaar werk is de eerste portaalsite 'Over het Gewest' nu online. Hij heet be.brussels en bevat 13 gewestelijke websites. Alle inhoud is herzien en meer dan 1.000 links zijn bijgewerkt om de betrouwbaarheid van de informatie te garanderen. "Gebruikers hoeven niet langer verschillende websites af te struinen om een antwoord op hun vragen te krijgen. Hier stellen we de gebruiker centraal en niet de belangen van de administraties", besluit de DéFI-minister.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni