Close trekt PS-lijst in Brussel-Stad

De vijf eerste kandidaten voor de PS-lijst in de Stad Brussel.

De PS heeft zonet haar vijf eerste kandidaten voorgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen in de Stad Brussel. Huidig burgemeester Close trekt weinig verrassend de lijst, maar zet opnieuw de deur open voor een verzoening met de SP.A door de zesde plaats voor te behouden voor “een Nederlandstalige progressieve vrouw.”

Na burgemeester Philippe Close bekleden schepenen Faouzia Hariche (Openbaar Onderwijs, Jeugd, het Jonge Kind en Personeel), Mohamed Ouriaghli (Huisvesting, Informatica, Gelijke Kansen en Internationale Solidariteit), Karine Lalieux (Cultuur, Toerisme, Grote Evenementen en Openbare Netheid) en de voorzitter van het OCMW van Brussel, Ahmed El Ktibi, de respectievelijke plaatsen.

“De namen die verschijnen op de 5 eerste plaatsen op de lijst waren een evidente keuze”, laat Close weten. “Hun mooie resultaten en het enthousiasme waarmee ze reeds enkele jaren de Brusselaars dienen waren bepalende factoren voor de militanten. Ik ben fier om deze lijst te mogen trekken.”

Opvallend is dat de PS de nog niet toegekende 6de plaats op de lijst wil voorbehouden voor “een Nederlandstalige progressieve vrouw”. Daarmee lonkt Close opnieuw nadrukkelijk naar de SP.A en ex-schepen Ans Persoons (SP.A), met wie het tot een breuk kwam tijdens de onderhandelingen na het ontslag van Yvan Mayeur als burgemeester. Eerder had Close in De Standaard al gezegd dat er Nederlandstaligen op zijn lijst zouden staan, en dat “Ans Persoons welkom is, als ze mag van haar partij”.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?